Influenţa mâncării asupra intelegenţei copilului
Astăzi sunt atâtea idei şi toţi vin cu sfaturi cum să ne alimentăm corect. Însă un lucru este cert, alimentaţia corectă, atent aleasă, constituită din produse de înaltă calitate nutriţională, este absolut necesară pentru menţinerea sănătăţii la nivel optim atât a copiilor cât şi a adulţilor.
A fost demonstrat că mâncarea nesănătoasă dăunează nu doar sănătăţii, ci şi intelegeţei. A fost făcut un studiu în Australia şi demonstrat că bebeluşii în primii 2 ani de viaţă dacă sunt alimentaţi nesănătos scade coeficientul de intelegenţă, adică riscă să aibă IQ-ul mai mic.
De aceea este foarte important ce alimentaţie primeşte copilul până la vârsta de 2 ani. Se ia în calcul nu doar semipreparatele pentru copii: biscuiţi, ciocolate, chipsuri, sucuri, dar şi ce a consumat mama înainte de sarcină,cât şi pe parcursul sarcinei şi în timpul alăptării.
E important ca copillul să facă diferenţa şi să cunoască legătura între proastele obiceiuri alimentare şi cele benefice. Să cunoască ce este o dietă echilibrată şi de ce are nevoie zilnic (proteine, vitamine, minerale, femenţi, acizi graşi).
De aceea dacă dorim ca coeficientul de intelegenţă să nu fie scăzut la copil, e nevoie de o alimentaţie echilibrată şi corectă din primele zile de viaţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu