vineri, 22 decembrie 2017

Fursecuri fragede

Pregatiri din timp pentru colindatori. Azi e prima zi de vacanta de iarna si eu sunt pusa pe treaba. Am facut niste fursecuri si m-am jucat cu faina.

Ingrediente:
  • 200 gr. de unt moale cu min. 80% grasime
  • 100 gr. zahar brun pudra
  • 1 ou
  • 300 gr. faina
  • extract de vanilie
Umplutura:
  • gem de caise
  • gem de zmeura
Mod de preparare:
Untul sa fie moale, sa fie scos cu 2 ore inainte. Se amesteca cu zahar pudra si vanilia. Dupa ce a devenit cremos se adauga oul si dupa se amesteca foarte bine. Cernem faina si amestecam usor cu o spatula, manual. Aluatul este moale si cremos. Dupa il acoperim cu o folie si-l punem la frigider pentru 30 de minute.
Dupa il intindem foarte subtire 3-4mm grosime. Decupam forma dorita, noi am decupat rondele. Marginele ramase de aluat dupa decupare le presam cu mana si le punem la frigider pentru cel putin 5 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu