In vacanta dintre semestre mami cu nasa Dana au stabilit sa ne vedem cateva zile in inima naturii al muntilor Fagaras. Am petrecut 3 zile, din 7-10 februarie, la Pastravaria Albota, nu departe de Sibiu si am colectionat amintiri la comun. Am evadat din oras in aceasta vacanta in cautarea a locurilor si experientelor noi.
In fiecare an parintii incearca sa mergem toata familia intr-un loc din Romania in care nu am mai mers niciodata. Asa ca am profitat ca suntem in zona Sibiului si am vizitat:
- Valea Zanelor in data de 8 februarie.
- Manastirea Cisterciana Carta - 9 februarie.
- Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus - 9 februarie.
- Pastravaria Albota - 10 februarie eu si mami am prins primul nostru peste.
Am avut zile de relaxare in creierul muntilor in Valea Arpaselului. Poate intr-o zi vom reveni in alt anotimp pentru traseele montane.
Valea Zanelor & Castelul de Lut
Valea Zanelor & Castelul de Lut
Castelul de Lut este intr-adevar o arhitectura deosebita si frumoasa. Tot ce este de vizitat e intratul intr-o curte si castelul vazut din diferite unghiuri. Te poti urca in 2 turnuri pentru a admira peisajul sau de a vedea lumea care viziteaza acest loc.
Asa ca am urcat toata gasca in turn.
Asa ca am urcat toata gasca in turn.
Nu este nimeni ca sa-ti povesteasca ce si cum e facut. Este o camera unde sunt 3 baloti de paie si inca o camera unde e mini magazin de suveniruri si poti sa cumperi ceva de baut. Noi am luat ceva cald sa ne incalzim suc de mere cu scortisoara.
Castelul e realizat pe malul unui rau, la poalele Fagarasului. Am gasit ceva bancute in apropierea raului perfect pentru relaxare. Dar cum era frig foarte mult nu poti sta si sa admiri.Manastirea Abatia Carta
Am aflat de aceasta Manastire rasfoind pagina de web a Pastravariei Albota. Am zis sa venim sa vedem aceasta Manastire, deoarece este un loc unic in Romania. Pana sa ajung la aceasta Manastire nu am mai auzit de cistercieni. Acestia sunt reprezentatii unui ordin calugaresc catolic aparut in Franta in jurul anului 1098. Cistercienii isi construiau manastirile in locuri izolate si traiau foarte sever. Se rugau din 3 in 3 ore si munceau intreaga zi. Erau vegetarieni, nu isi incalzeau locuintele si vorbeau intre ei doar strictul necesar. Se ghitau dupa Roaga-te si lucreaza.
Abatia Cisterciana Carta e prima constructie gotica din Transilvania. Astazi aceasta biserica este un loc de inchinare pentru comunitatea evanghelica din Carta.
Am gasit o curte interioara unde poti vedea niste morminte al soldatilor germani cazuti in 1916 si o statuie ce simbolizeaza dreptatea si libertatea. Ne-am plimbat si am admirat ruinele care sunt frumoase. A fost o mare placere sa descoperim acest monument unic si foarte putin populat. Merita de venit si admirat.
Manastirea Brancoveanu din judetul Brasov
Inainte de a intra in curtea Manastirii e o alee de intrare si poti vedea un parc frumos amenajat. Ne-am plimbat prin ansamblul manastirii si am cumparat lumanari ce le-am aprins, am luat si apa sfintita cu noi. In incinta manastirii gasesti o fantana de lemn, se zice ca a fost sculptata de Pr. Arsenie Boca. Sunt mai multe biserici si curtea interioara a manastirii e deosebita. Corpul de chilii construit in stil Brancovenesc.
Te poti bucura de linistea care am gasit-o si aer curat de la poalele muntilor.
Am petrecut timp de calitate alaturi de nasi. Ne-am jucat mult cu Marius, Darius si Lucia. La un moment dat am fost si geloasa pe tati. Duminica, Vanessa a pescuit primul ei peste cu mami.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu