duminică, 17 martie 2019

Cornulete de post

Am hotarat cu mami si sora mea sa facem ceva gustos pana cand vine tati de la pescuit. Zis si facut!
Am facut cornulete de post foarte gustoase si rapid de facut. Am zis sa scris si sa ramana reteta care ne-a cucerit. Ingredientele din aceasta reteta le ai intotdeauna acasa.

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 550 g faina
  • drojdie uscata - 7 g (un pachet)
  • 200 ml ulei (am folosit ulei de masline)
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de otet (am folosit otet de mere)
  • vanilie bio (un pachet)
  • sare
Pentru umplut:
  • orice gem care ai in casa - noi am folosit silvoita (magiun de prune) si magiun de smochine
  • nuci
  • zahar pudra - pentru decor
Mod de preparare:
Am cernut faina intr-un bol, si am pus drojdia dizolvata in 50 ml de apa calduta (din cele 150 ml apa). Am facut o gropita in faina si am pus drojdia si sarea. Separat am amestecat apa cu uleiul si otetul si dupa am turnat amestecul in bolul cu faina. Am framantat cateva minute, pana am obtinut un aluat omogen si un pic uleios. Am acoperit bolul cu un prosop si am lasat la dospit 30 minute.
Dupa am presarat faina pe masa de lucru si am impartit aluatul in 6 bucati. Dupa ce am intins bucata de aluat am taiat in 12 triunghiuri. Am pus magiunul si miez de nuca le-am rulat pana la varf.
Le-am asezat frumos in tava de copt si le-am copt 20 minute, pana s-au rumenit frumos.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am tavalit prin zahar pudra.
Dupa ne-am bucurat de aceste cornulete delicioase. Si l-am impresionat si pe tati.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu