Laptele este oare un aliment minune pentru sănătate şi longevitate.
Fiecare tip de lapte este adăptat exclusiv pentru organismul unui anumit pui. Laptele unui mamifer are exact cantitatea de proteine, calciu, vitamine necesară creşterii şi dezvoltării puilor acestora. "Laptele uman are ca rol de bază stimularea dezvoltării sistemuluii nervos şi cerebral, iar laptele de vacă susţine creşterea şi dezvoltarea scheletului osos şi musculaturii" Robert Morse.
Compoziţia laptelui diferă în funcţie de specia care este destinat. De aceea un bebeluş nu poate consuma lapte de vacă, deoarece îl determină la apariţia unor carenţe serioase în organism.
- laptele de vacă este sărac în acizi graşi esenţiali. Lipsa lor împiedică dezvoltarea optimă a copilului, în primul rând nu poate produce ţesuturile nervoase şi cerebral. Astfel predispune copilul la diferite boli şi scurtează viaţa.
- sistemul nostru digestiv nu poate digera lactoza (zahărul din lapte) după trecerea vârstei de 3 ani. Lactoza nedigerată din laptele pasteurizat duce la creşterea bacteriilor nesănătoase în intestine. Astfel se crează un mediu acid, anaerobic pentru dezvoltarea celulelor cancerogene în organism.
- laptele de vaca conţine de 4 ori mai multe proteine, de 6 ori mai multe minerale decât în laptele uman. Prezenţa lor în organismul uman înseamnă o abundenţă de factori de creştere. în organismul uman are un potenţial cancerigen. Proteina din lapte de vacă (cazeina) nu poate fi digerată de sistemul nostru digestiv, astfel ne predispune la tot felul de infecţii.
- laptele de vacă are o componentă numită histamina. Această substanţă sporeşte drastic sensibilitatea organismului, ceea ce duce la predispuneri la alergii şi infecţii.
- hormonii de creştere cu care sunt injectate bovinele, pentru sporirea producţiei de lapte. Aceşti hormoni duc la dezvoltarea celulelor canceroase în organismul uman. Ei duc la dezechilibre hormonale serioase, stimulează funcţionarea sistemului endocrin (tiroida şi suprarenalele).
- laptele de vacă crud are o concentraţie mai mare de calciu decât avem nevoie, decât de magneziu. Astfel se îngreunează asimilarea calciului în organism. Laptele fiert sau pasteurizat este acid se distrug toate vitaminele, în special vitamina C şi complexul B. Atfel, creşte riscul de apariţie a calculozei, inflamaţii tractului gastrointestinal şi alte infecţii. Laptele de vacă nu numai îngreunează absorbţia calciului, dar creează un mediu propice absorbţiei toxinelor.
Organismul nostru nu poate digera laptele după vârsta de 3 ani. De aceea familia mea a ales o altă sursă de vitamine, minerale şi calciu - produse naturiste şi suplimente naturale. Am refuzat să consumăm laptele de vacă. Dacă ne este poftă, îl facem noi din nuci.
Eu sunt cea mai fericită că consum lapte şi mă bucur la maxim cât sunt alăptată.
Eu sunt cea mai fericită că consum lapte şi mă bucur la maxim cât sunt alăptată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu