luni, 6 mai 2013

Masa de Paşti 2013
Anul acesta am sărbătorit cu adevarat Paştele, acasă în Cluj alături de părinţi şi bunica Ala. Spun asta pentru că primul an am sărbătorit în RM. 

Meniul nostru de Paşte este unul tradiţional. Nu am gătit mult am fost doar noi 4 şi nu ne stă în fire să mancăm în exces.
Am vopsit ieri ouă ecologice de găină şi prepeliţă. Am vopsit ouă folosind coloranţi naturali. Am spălat ouăle, apoi le-am dat cu oţet pentru a îndepărta orice urmă de grăsime. Am gătit lichidul de colorat ouăle am luat 2 litri de apă şi am pus la fiert cu foi de ceapă albă, am fiert 10 minute. Am lăsat să se răcească lichidul obţinut, fără cojele de ceapă. După ce sa răcit am adăugat ouăle şi le-am pus la fiert la foc mic. A ieşit o culoare maro închis. După ce le-am scos din lichidul colorat, am şters fiecare ou cu tifon îmbibat cu ulei de măsline. Seara după plimbare am hotărât să facem ouăle mai vesele iată ce a ieşit.
Pe lângă ouă vopsite, am avut şi ouă decorative cu grâu.
Au fost gătite şi pregătite din timp în aşteptarea Iepuraşului.
Au rămas şi 2 ouă la uşa frigiderului care nu au fost pregătite, am hotărât să nu le supărăm şi să le dăm şi lor viaţă.
Friptură de miel cu foarte mult usturoi şi ceapă, cimbru şi suc de roşii. Cu cartofi noi cu mărar şi o mega salată verde. Am uitat să fac o poză.
Salată "şuba" o pregătim doar de sărbători. 

În meniu sigur nu a lipsit pască care nu a fost singurul desert. O pască am primit cadou de la bununicul Vlas din Italia. Am copt brioşe cu brânză dulce şi caise uscate în loc de cozonac, nişte biscuiţi.
La desert am avut Căciula lui Guguţă


 şi jeleu în coajă de ouă cu doua arome portocale şi agriş, crema de smântână cu gelantină, formă de inimă, ornat cu ciocolată şi susan.

Masa a fost închiată cu o plimbare lungă pe jos şi o plimbare în parcul central şi admiratul oraşului de pe Cetăţuia.

Sper că Paştele v-au găsit sănătoşi, cu mesele îmbelşugate şi cu linişte în suflet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu