Buna dimineata!
Un mic dejun rapid si satios.
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Quinoa se fierbe acoperita 10 minute aproximativ, la foc mic. Se foloseste doua parti de apa la o parte de quinoa. Inainte de a fierbe e indicat sa o speli de doua ori in apa. Fiindca semintele de quinoa sunt invelite intr-un strat protector in care se regasesc saponine, niste compusi care ii dau un gust usor amarui.
La sfarsit se adauga mar ras. In farfurie se indulceste cu indulcitor natural, se presara putin scortisoara. Se pot adauga fructe de sezon. Insa noi am pus nuci.
La sfarsit se adauga mar ras. In farfurie se indulceste cu indulcitor natural, se presara putin scortisoara. Se pot adauga fructe de sezon. Insa noi am pus nuci.
Quinoa este bogata in proteine, dar acesta nu e singurul beneficiu. Proteina pe care o furnizeaza quinoa este una completa, care include cei 9 aminoacizi esentiali. Contine aminoacidul numit Lizina, esential pentru dezvoltarea tesuturilor si repararea acestora. Quinoa este o sura foarte buna de mangan, magneziu, fier, cupru si fosfor. Este deosebit de valoroasa si pentru persoanele cu migrene, diabet zaharat si ateroscleroza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu