vineri, 26 iulie 2024

Tabara FANTASTICA

   

  Vara aceasta am mers in cea mai faina tabara din toate taberele ,,Adeona Camp" care am fost vreodata, datorita primei mele invatatoare, Dorina Bonda. In acest an am fost in Harghita Bai, Miercurea Ciuc, in judetul Harghita. 

Am avut 3 monitori super faini, jucausi si amuzanti. Primul este Tamas (Tomy) si al doilea sora lui Laura, iar al treilea monitor este Mihai. Cu ei am facut multe jocuri interesante, amuzante, educative si faine. Toate jocurile au fost pe echipe. Am fost in echipa cu Stefan Hoza, Mara, Andrada si inca 4 copii mici.

 Tot cu ei am facut drumetii lungi, interesante si distractive.

 Cu ei am facut si discoteca. Acesti ne trezeau in fiecare dimineata cu muzica, dar prima dimineata a pornit alarma de incendiu si toata cabana s-a speriat in afara de adulti pentru ca ei au pus sa fie alarma de incendiu. In fiecare dimineata am facut incalzire ca sa ne trezim apoi trebuia sa alergam in jurul lacului. Intr-o dimineata am facut o incalzire foarte amuzanta care se numea ,,Maaaai Ioane!". In fiecare zi aveam mic dejun, pranz, gustare si cina delicioase.

JOCURI

    La primul joc ne-am facut stagurile echipei nostre. Echipa mea se numea Fragutele Acre.

     La al doilea joc am avut trei galeti in care trebuia sa aruncam cu mingi de tenis in galeti. Erau 3 galeti. Cea mai mica valora 5 puncte, cea mijlocie 10 puncte si cea mai mare 20 de puncte. Aveam 3 mingi care trebuia sa le aruncam in galeti eu am dat 60 puncte adica maximul. Echipa mea la jocul acesta a fost pe locul 1.

    Al treilea joc a fost sa modelam din lutul care l-am luat ceva. Eu am modelat o inima si un T pentru Tomy.

    Al patrulea am jucat Twister. Laura e o malefica si ne-a pus in poziti foarte grele.

    Al cincelea am tras cu arcul si am nimerit 60 de puncte.

    Al saptelea si al optelea trebuiam sa trecem mingea pe sub picioare, respectiv peste cap in timp ce cantam Elefanul Cici. Cati elefanti numaram cu atatea puncte ne punea mai mult.

    Al noualea era curatenia. Trebuia sa facem curatenie in camere si daca era curat ne dadea 10, daca nu ne dadea 9 sau 8 sau 7. Camera mea a luat nota 10.

    Al zecelea joc a fost Oul Zburator. Oul avea sa fie aruncat de la etaj. Trebuia sa nu se sparga. Trebuia sa folosim lucruri din natura si cele care ni le dadeau ei. Am lucrat la el si intr-un final s-a spart.

    Al unsprezecelea joc a trebuit sa facem o piesa de teatru. A trebuit sa tregem un biletel si ce pica aia trebuia sa facem. Noi am avut de facut Stirile din Harghita Bai de la ora 4:00. A iesit un haos. Nimeni nu a vrut sa ma asculte.

    Al doisprezecelea joc, adica ultimul joc a fost quizul. Am avut un test din tot ce ne-au zis ei. Noi am facut aproximativ 18 puncte.

DRUMETIE

    Prima drumetie am fost turul Lacului Mic. Acolo am invatat ca in acel lac sunt 5 castori si se pot gasi rate cu boboci.

    A doua drumetie am fost piatra lui Cosu de unde am vazut o priveliste minunata la o altitudine de 1383 de m inaltime. Acolo am facut o poza cu steagul adeona.

    A treia drumetie am fost la o cariera de caolin de unde am colectat lut. Apoi am fost si la Lacul Mare, e un lac de caolin.

    A patra drumetie am fost sa vedem ce mai e in Harghit Bai. Acolo am vazut usi secuiesti sculptate din lemn unde scriau niste mesaje minunate de bun venit si de la revedere. Acolo am vazut desupra usii si o casa unde se pun inimele oamenilor care au locuit acolo cand mor, dar e si o casuta de pasari.

    A cincea drumetie a durat 4 ore. Am urcat un munte imens. Cu multe pauze si nu ne-am dat batuti am ajuns sus si am vazut un peisaj minunat unde am vazut Miercurea Ciuc si Harghita. Pe drum am vazut niste capcane pentru insectele care distrug copacii. Am mancat si niste afine foarte gustoase.

DISCOTECA

    Am avut in fiecare seara discoteca. Prima zi am avut Just Dance si karaoke cu copii mici, iar in rest urmatoarele zile am fost doar noi cei mari si am facut ce am vrut. Ultima zi am vizionat un filmulet cu tot ce am facut noi in aceasta tabara facut de Tomy si Laura. Apoi am avut premierea. Am fost pe locul 3 si am primit o medalie si o diploma. Dupa premiere am avut focul de tabara.

Multumesc mult pentru inca o tabara minunata si plina cu momente frumoase.
Multumesc din toata inima ca doamna invatatoare, Dorina Bonda, a avut grija de mine cu multa iubire. Multumesc si ma bucur ca viata mi-a scos in cale aceasta fiinta minunata, pretioasa si plina de har.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu