marți, 2 iulie 2024

Intors pe dos 2

Daca e vacanta mare sa facem cat mai multe activitati impreuna. Am mers la cinematograf la filmul care isi dorea Vanessa. Este prima oara cand vine Erica la cinema. Am fost toate fetele familiei Trohin la film.
Intors pe dos este filmul care a cucerit o lume intreaga. Asteptam lansarea continuarii filmului Intors pe dos 2. 

Intors pe dos 2, actiunea se intampla la 2 ani de la evenimentele din primul film. Fetita, Riley are acum 13 ani, care e integrata social si care are pasiuni sportive (hocheiul), are o relatie buna cu parintii ei si crede despre ea ca este "un om bun".

Personajele principale raman cele 5 emotii de baza:
  • Bucurie
  • Tristete
  • Teama
  • Furie
  • Dezgust
pana in momentul in care apare un eveniment in viata fetitei, in care merge intr-un cantonament de hochei cu prietenele cele mai bune, unde afla ca cele 2 prietene urmeaza sa se mute la un alt liceu. Astfel apare si factorul precipitator, amenintarea pierderii grupului social, in care intra in scena un nou personaj ANXIETATEA. Aici putem vedea clar cum la varsta de 13 ani se activeaza pubertatea si dezechilibrele hormonale isi pun amprenta pe starea emotionala.
Tot aici apar in scena emotiile complexe si 3 personaje:
  • Plictiseala
  • Rusinea
  • Invidia
Vedem cum personajul ANXIETATEA, pas cu pas incearca sa se debaraseze de primele 5 emotii, e foarte bine ilustrat mecanismul prin care, noi de multe ori, incercam sa ne simtim bine si ne amortim emotional.

E foarte bine abordata tema integrarii si a conlucrarii diferitelor parti din noi. La final cele 2 emotii Anxietate si Bucurie constientizeaza ca nu este sanatos ca doar una dintre ele sa conduca, ci fiecare emotie are loc la consola.

In primul film: Intors pe Dos se pune accent pe relatiile de familie, insa acum, se pune accent pe relatiile cu semenii si toate provocarile de a mentine relatiile existente si atractia noilor prieteni. Acum vedem ce dimensiune are Insula Familiei, in comparatie cu Insula Prieteniei supradimensionata. Constientizam la aceasta varsta apare nevoia de relatii stabile si sigure pentru un echilibru emotional care sa ne ajute sa exploram lumea si sa ne dezvoltam sanatos identitatea, atasamentului. 

Pe tot parcursul filmului mi-a placut cum e redata in aceasta perioada de varsta cum se constuieste indentitatea si cat e de importanta Stima de Sine si Increderea in propriile Abilitati. Cum la aceasta varsta se definesc trasaturile de personalitate, sistemul de valori, ce ne place, ce ne motiveaza si ce credinte avem.

Filmul merita vazut si revazut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu