Cum spălăm fructele şi legumele
Fructele şi legumele trebuie bine spălate deoarece se pot găsi resturi de la îngrăşăminte chimice sau pesticide, praf, pământ, bacterii şi chiar ciuperci. Cel mai bine să alegem şi să mâncăm doar fructe şi legume de sezon. Fructele cultivate în extrasezon sunt pline de pesticide şi chimicale, astfel se recomandă consumarea alimentelor doar în timpul sezonului, deoarece cantitatea de substanţe chimice este mai mică.
- Fructele şi legumele e bine să le spălăm cu apă rece cât şi caldă, e bine să le spălăm pe fiecare în parte în apă.
- În apa care spălăm adăugăm una din aceste metode:
1.bicarbonat de sodiu - 1 linguriţă la un litru de apă, le lăsăm câteva minute în apă, apoi le curăţăm.
2. o lingură zeamă de lămâie
3. o lingură de oţet
Au proprietatea de a anihila pesticidele de pe alimente.
Pesticidele şi poluanţii de pe alimente nu se elimină doar prin simpla spălare cu apă.
Salatele, varza şi toate verdeţurile pătrunjel, mărar trebuie spălate numai în boluri, numai aşa poate fi îndepărtată urmele de pământ. Mulţi socot că fructele care pot fi decojite nu se spală ca bananele, portocalele, toate citricele este greşit, ele cel mai bine trebuie curăţate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu