Acest traseu am facut cu cazare pe drum, insa cel mai bine sa fie rezervata din timp cazarea. Sa nu aveti surprize ca si noi, deoarece exista posibilitatea ca toate locurile sa fie ocupate, ceea ce a facut pe noi sa alergam spre localitati invecinate.
Vineri 26 iulie am pornit la drum la ora 14.00 spre Curtea de Arges, unde ne astepta nasii mei de botez Lucian si Dana, alaturi de niste prieteni. Pana la Curtea de Arges am facut un singur popas de 15 minute.
Unde puteai observa in jur o priveliste minunata. La Curtea de Arges am ajuns la ora 19.20, ne-am cazat la Pensiunea Matrix de 3 stele. Nasii deja ne astepta cu gratar, cu legume si fructe. Apoi eu cu mami si nana Dana ne-am plimbat si m-am jucat un pic. Cand a venit timpul de somnic eu nu doream si mama nu putea despacheta geanta ca eu puneam tot la loc. Pana in final tati cu mami a reusit sa ma adoarma. Am dormit foarte bine si m-am trezit plina de energie si eram toata un zambet.
Asa cum eram in Curtea de Arges nu puteam sa nu ne oprim sa vizitam Manastirea Curtea de Arges. Am ramas toti impresionati de arhitectura Manastirei, se spune ca in peretele sudic este zidita Ana, sotia Mesterului Manole.
Vineri 26 iulie am pornit la drum la ora 14.00 spre Curtea de Arges, unde ne astepta nasii mei de botez Lucian si Dana, alaturi de niste prieteni. Pana la Curtea de Arges am facut un singur popas de 15 minute.
Unde puteai observa in jur o priveliste minunata. La Curtea de Arges am ajuns la ora 19.20, ne-am cazat la Pensiunea Matrix de 3 stele. Nasii deja ne astepta cu gratar, cu legume si fructe. Apoi eu cu mami si nana Dana ne-am plimbat si m-am jucat un pic. Cand a venit timpul de somnic eu nu doream si mama nu putea despacheta geanta ca eu puneam tot la loc. Pana in final tati cu mami a reusit sa ma adoarma. Am dormit foarte bine si m-am trezit plina de energie si eram toata un zambet.
Asa cum eram in Curtea de Arges nu puteam sa nu ne oprim sa vizitam Manastirea Curtea de Arges. Am ramas toti impresionati de arhitectura Manastirei, se spune ca in peretele sudic este zidita Ana, sotia Mesterului Manole.
Aceasta Manastire e considerata Monument Istoric, ea reprezinta expresia autentica de jertfa si patriotism. Aici se afla mormintele regilor Carol I si Ferdinand si ale sotiilor acestora. Intr-o capela se afla si mormantul lui Carol al II-lea.
Nu am putut sa trecem pe la Manastire fara sa aprindem o lumanare. Am facut-o cu drag cu nana Dana. Inainte de drum am fost miruiti toti, a fost ca o binecuvantare pentru traseul care trebuia facut. Apoi, am pornit catre principalul obiectiv din aceasta zi, Transfagarasan.
Transfagarasanul, traverseaza Muntii Fagaras, este recomandat a se strabate din partea de sud spre nord. Asa ca am inceput urcarea din judetul Arges, spre barajul Vidraru. Pana am ajuns la baraj eu am adormit in masina, parintii au trebuit sa se plimbe pe rand pentru a vedea imprejurarile. Chiar la urcare am prins o aglomeratie de nedescris, tati a trebuit sa caute un loc de parcare.
In pozele de mai sus se poate vedea barajul si lacul Vidraru. Pentru o priveliste mai spectaculoasa a barajului si lacului, se poate de urcat pana la baza statuii metalice, numitata Statuia Electricitatii. Aproape de plecare m-am trezit si am admirat si eu un pic peisajele.
Apoi am continuat drumul tot mai sus, nu reuseam sa ne plictisim ca am ajuns la tunelul Capra si un mic popas. Am facut niste poze si am continuat traseul.
A urmat lacul glaciar Balea, situat la 2034 m. Parcarea era plina, asa ca a trebuit sa caut loc pentru parcare. Dupa ne-am schimbat ca era mai racoare, 18 grade. Ne-am plimbat pe la tarabele comerciatilor si fiecare din noi a salivat la ce poftea. Dupa atata plimbare am inceput sa ne certe burtile ca doreau ceva de mancare. A cumparat cine si ce a poftit si am mers la marginea lacului Balea. Am gasit si o piatra mare, am improvizat-o ca masa si am inceput sa umplem burtica. Cu burtile pline am continuat excursia. Ne-am bucurat de aerul foarte curat si umpleam plamanii cu oxigen. Eu eram fericita si strigam in gura mare. Nu am putut sa nu bag manuta in apa lacului, era foarte rece. De aici am cumparat si un suvenir pentru bunicile mele.
Gata si aici, am facut poze. Nu puteam sa ramanem fara poze cu panorama serpentinelor Transfagarasanului. Hai jos, trebuie sa coboram muntii Fagaras si sa ajungem la Sighisoara.
Transfagarasul este un drum deschis doar cateva luni in an, iulie - octombrie, datorita conditiilor meteorologice. Noi am prins un timp frumos cu soare.
Dupa ce am coborat Transfagarasul am hotarat sa mergem la Cetatea Sighisoara. Am facut un popas si am inceput sa sunam, am sunat la peste 30 de pensiuni si nu am gasit cazare. Insa drumul a continuat spre Sighisoara. La 40 km de Sighisoara am vazut ceva cazare, am hotarat sa mergem pana la pensiune sa vedem daca au locuri. Spre bucuria nostra erau, insa dupa ce am vazut nu ne aranja camerele. Eram 8 persoane si aveam nevoie de o camera cu pat matrimonial. Era frumos, curat, ingrijit, pat matrimonial nu aveau si era la pret mai putin acceptabil. Asa ca am continuat drumul. Am ajuns in Sighisoara cazare nu am gasit, deoarece era festival in Cetate. Asa ca am ajuns la Targu Mures, insa a trebuit sa ne despartim, deoarece cazare am gasit in 2 locuri diferite. Noi cu nasii mei si prietenul de familie Oleg ne-am cazat la pensiunea Kenza. Am ajuns la 21.00 seara, am parcat masinele si am mers cu bagajele in camera. Proprietarii pensiunii sunt niste oameni deosebiti si extraordinari de amabili. Ne-au recomandat un restaurant in apropiere, am ramas multumiti de bucatele bune si preturi super accesibile.
Mie mi-a placut pensiunea, am adormit rapid si am dormit ca un ingeras pana la 9.00. Dimineata am facut baie, m-am balacit in apa, m-am jucat, am cantat si am strigat, ma auzit toata pensiunea. Dupa ce am iesit din baie m-am jucat in patul care am dormit si ma oglindeam in oglinzile care le avea. Dupa am facut cu mami bagajul, am luat micul dejun in bucataria superba a pensiunii.
Proprietarii pensiunii Kenza ne-a sfatuit sa mergem la Gradina zoologica daca tot am ajuns in Targu Mures. Asa ca nu am ezitat si am mers cu mare placere. Afara era o zi calduroasa de vara, insa zoo se afla in padure si era racoare, aer curat, liniste, relaxare totala pentru toti.
Am avut parte de 3 ore de plimbare si vizita la peste 500 animale. Am facut cunostinta cu diverse animale, pasari si multe alte vietati. Noi toti ne-am distrat, am ramas incantati si multumiti de aceasta experienta minunata la Gradina Zoologica din Targu Mures.
Am continuat vacanta spre Cetatea Medievala Sighisoara. Este un obiectiv turistic isoric si cultural foarte importnt din Romania. Am ajuns in ultima zi a Festivalului de arta medievala Sighisoara, era o lume plina de basm. Cu printese, cavaleri si domnite erau diferite personaje care au evadat in monotona realitate. A fost foarte aglomerat deoarece avea loc spectacole, parade, expozitii, lupte medievale, concerte ect. si targuri traditionale care a pus in valoare adevarate comori ale tarii. Asa ca nu am putut trece pe langa targ si sa nu ma fac cu un cadou - am primit o papusa facuta manual, foarte draguta.
Dupa o lunga plimbare toata lumea era putin epuizata, mai putin eu. Drumul a continuat spre Sibiu unde trebuia sa ne odihnim, pentru aventura Transalpina. Am ajuns seara in Sibiu la orele 20.00, ne-am cazat la o pensiune draguta. Insa cand am facut rezervarile nu ne-au anuntat ca in cadrul pensiunii este o nunta. Asa ca am avut parte de o surpriza mai putin placuta. Doamna de la receptie a fost mai putin draguta, cand am facut rezervarile la telefon au zis ca suntem foarte aproape de centrul Sibiului. Insa cand am ajuns lucrurile stateau cu totul altfel. Am ramas aici cazati deoarece camerele erau dragute si toata lumea dorea sa ajungem intr-un restaurant sa mancam si sa ne relaxam.
Dimineata toata lumea era in forta pentru a face drumul mult asteptat Transalpina. Este un drum pitoresc prin muntii Romaniei, numit "drumul regelui". Formula de 3 masini si 8 oameni si un copil, adica eu :), am pornit luni 29 iulie urcusul pe Transalpina.
Nu va pot descrie in cuvinte ce frumusete de sosea. E un drum dificil de urcat si coborat si in primul rand obositor pentru cel care conduce, in cazul nostru a fost TATI. Insa sa meritat toate asteptarile sa mergi si sa urci si sa vezi totul de sus sau sa opresti la marginea unei prapastii si sa admiri, e un sentiment unic. La inceput traseului eu am adormit, asa ca primele opriri au facut poze fara mine. Apoi nu am putut sa pierd aceste panorame unice. M-am trezit si a inceput distractia, eram plina de energie si toata un zambet. Primele poze sunt la 2 lacuri de acumulare foarte frumoase.
Frumusetea Transalpinei se dezvaluie treptat, relieful si panorama schimbandu-se progresiv pe masura ce urci. Am avut noroc de vreme buna, nu era rece doar ca sufla vantul.
Unul din oprirele spectaculoase au fost muntele Mohoru, in toata splendoarea lui, (poze de mai jos). Vanessa avea chef sa cante, dansa, facea si gimnastica. Aici toata lumea sa imprastiat, si faceau poze erau imbatati de frumusetea naturii. Ne-am bucurat de natura, de plaiuri romanesti si am inspirat aer prospat.
S-a meritat zicem noi...
Apoi am continuat drumul spre Ramnicu Valcea, ne-am cazat la pensiunea Andrei de 3 stele. O pensiune foarte draguta care o recomand cu drag, cu o curte superba. Asa cum vacanta lua sfarsit nu putea lipsi gratarul. Eu am facut cunostinta cu un baietel Luca, cu care m-am jucat in gradina si ne-am distrat.
Toata lumea sa odihnit si sa relaxat in foisorul dupa o zi lunga si superba.
Toata lumea sa odihnit si sa relaxat in foisorul dupa o zi lunga si superba.
In ceea ce priveste Transfagarasan e superb si Transalpina am fost toti incantati de minunata priveliste! Recomandam acest traseu din tot sufletul!
Niste poze superbe. Ce mult ma bucur ca ati petrecut minunat.
RăspundețiȘtergereMultumim scumpa noastra, pupici...
Ștergereminunate amintiri :))))
RăspundețiȘtergereMultumesc Draga Iuliana!!!
Ștergere