Pentru blat:
300 g biscuiti
125 g unt
Pentru crema de branza:
500 g Ricotta
500 g Mascarpone
70 g de zahar bio
3 oua
2 pliculete de vanilie bio
fructe de padure congelate
Mod de preparare:
Pentru blat, zdobim biscuitii si topim untul la foc mic. Amestecam untul topit cu biscuitii si asezam acest amestec intr-o tava rotunda cu peretii detasabili. Apoi presam bine cu o lingura, ca stratul sa fie nivelat bine. Punem tava la frigider cat timp pregatim crema de branza.
Al doilea strat, amestecam ricotta, mascarpone si zaharul cu mixerul, la viteza mica, timp de 2 minute. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul, si mixam pana se incorporeaza. Apoi adaugam vanilia, si nu uitam sa mixam la viteza mica.
Turnam compozitia peste stratul de biscuiti. Turnam un pic de crema si punem fructe de padure la dorinta. Apoi punem tava in cuptor la 170C timp de 15 minute, dupa reducem temperatura la 120C si continua sa se coaca timp de 60 de minute. Dupa stingem cuptorul si lasam prajitura in el cu usa intredeschisa inca o ora.
Scoatem cheesecake-ul din cuptor si cu ajutorul unui cutit mare desprindem marginele de tava cat este inca cald. Apoi dupa ce se raceste se pune la frigider pentru cateva ore.
Am gatit un sos de fructe de padure congelate, zahar, apa, un pic de zeama de lamaie. Am lasat sa se raceasca apoi am pus peste cheesecake.
Pofta mare!
Turnam compozitia peste stratul de biscuiti. Turnam un pic de crema si punem fructe de padure la dorinta. Apoi punem tava in cuptor la 170C timp de 15 minute, dupa reducem temperatura la 120C si continua sa se coaca timp de 60 de minute. Dupa stingem cuptorul si lasam prajitura in el cu usa intredeschisa inca o ora.
Scoatem cheesecake-ul din cuptor si cu ajutorul unui cutit mare desprindem marginele de tava cat este inca cald. Apoi dupa ce se raceste se pune la frigider pentru cateva ore.
Am gatit un sos de fructe de padure congelate, zahar, apa, un pic de zeama de lamaie. Am lasat sa se raceasca apoi am pus peste cheesecake.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu